Råkeneset i Solund - HYTTA ER ÅpEN FOR booking. Velkommen

Råkeneset er DNTs vestligste hytte og er ein gammal husmansplass som ligg på Råke nord om Hardbakke i Solund kommune. Området rundt dei gamle husa er ein fredleg stad, med slåttemark, svaberg og det vakre sundet inn til Råke.

All bebyggelse og mykje av omgjevnadane er freda av Riksantikvaren, noko som krev varsam framferd når ein oppheld og overnattar i huset på Råkeneset.

Det 250 år gamle stovehuset fortel si eiga historie om livet til fiskarbonden som i arbeid og kvile fann sitt utkome på Råkeneset. Det kan vere verdt å tenkje på når ein stig inn i det vesle stovehuset. Sjølv om ”bruk er den beste form for vern”, må ein merke seg at dette er eit heller skjørt byggverk, som krev at ein er varsam når ein oppheld seg i huset.

Kjøkenkroken er tilrettelagt med gasskokeapparat og kokekar i tillegg til dekketøy. Drikkevatn finn ein i dunkar som er plasserte ved inngangsdøra. Merk: dette må berre nyttast som drikkevatn. Vatn til vask og reingjering finn ein i brønnen. Merk: Ver varsam når ein opnar luka til brønnen.

Spesielt grunnet Covid-19

Retningslinjer for bruk av alle  på ubetjent hytte Råkeneset:

- All overnatting må forhåndsbestilles på nett.

- Hytta er låst med DNTs standardnøkkel.

- Hytta kan kun bestilles som en enhet.

- Det er ikke tillatt med dagsbesøk.

- Alle gjester må ha med ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar

- Sjekklister og oppslag for hygiene og renhold på hyttene må følges nøye.

- Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokoll ved ankomst.

- Ta med egne kjøkkenhandduk og vaskefille. På hytta er kun engangs.

- Ta med våtservietter, alkoholbasert desinfeksjon.

- Ta med deg egne søppelposer og ta med søppelet ditt hjem.

- Hytta disponeres fra kl 14:00 ankomstdagen til kl 14:00 avreisedagen.

- Dersom 50% eller mer av reisefølget er medlemmer, velg medlemspris. Er færre enn 50% medlemmer, velges ikke-medlem. Er store deler av reisefølget barn 12 år eller yngre, velges medlemspris.

Prisar for Råkeneset

2021:

Heile hytta medlem 600.-

Heile hytta ikkje medlem 900.-

- Oppdater deg på de siste anbefalingen fra FHI og følg disse før du drar på tur.

- Om du har symptomer på COVID19  eller i karantane skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

- Gjester som har forhåndsbooket har rett til å bortvise gjester som ikke har booket eller dagsbesøkende, dersom det ikke står om liv og helse.

- Skoleklasser og lignende grupper som ønsker å bestille bes om å sjekke tilgjengelighet på nett, for så å kontakte: ytresogn.turlag@dnt.no

AVBESTILLING

• Avbestilling frem til 10 dager før oppmøtedag gir rett til full refusjon.
  • Avbestilling 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50% refusjon.
  • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.

Les og bestill plass på DNT- hytta på Råkeneset på UT.no

Råkeneset i Solund